Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
19:11
День української писемності та мови

Ми — українці. Живемо у вільній незалежній державі — Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу. Для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це нашагордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

З метою вшанування рідної мови, доручення до її невичерпних джерел з 5 по 9 листопада в нашій школі проходить тиждень, присвячений Дню української писемності та мови.

Розпочався тиждень урочистою лінійкою – відкриттям тижня, під час якої звучали вірші й пісні, присвячені нашій мові.

8 листопада учні 6 – А, 6 - Б класів ( учитель української літератури Шитікова С.В.) взяли участь у конкурсі на кращого читця поезій про мову «Диво калинове». Кожен учень підготував виразне читання поезій,ілюстрації. І хоч діти хвилювалися, та все ж свято рідного поетичного слова пройшло урочисто й цікаво. Компетентне журі в складі учениць 9 класу : Ковальової Єлизавети, Лук’янченко Софії та учня 6 – Б класу Бідоленка Владислава – оголосило переможців.

Також у рамках тижня учні 9 класу ( учитель української мови Шитікова С.В.) провели конференц – зібрання з теми «Становлення і розвиток української мови». Кожен учень підготував невелике дослідження відповідно до тем, виступ – презентацію свого дослідження. Однокласники уважно слухали виступи, задавали питання, виступаючи в ролі опонентів.

8 листопада учні 5 класу ( учитель української мови Шитікова С.В.) взяли участь у філологічно – інтелектуальній грі «Мова калинова». Мета цього заходу - спонукати учнів продемонструвати свої знання та вміння з української мови ; розвивати навички п’ятикласників застосовувати набуті знання в незвичних, нестандартних ситуаціях; виховувати повагу до барвистого рідного слова; вчити дітей культури поведінки перед глядачами, бути цікавими для присутніх. Команди учнів «Україночки» та «Горішок», виконуючи цікаві пізнавальні завдання, пригадали фразеологізми та їх значення ( конкурс «Прямо та влучно»),якомога образніше, використовуючи акторські здібності, жести, продемонстрували опонентам фразеологізм, який їм потрібно розгадати, дали відповіді на питання у конкурсі «Далі, далі…».Конкурс « Відгадай» допоміг учням пригадати частини мови, а конкурс «Я тобі, ти мені» - пригадати прислів’я про мову.

У 7 класі (вчитель Макотченко С.Є.) пройшов виховний захід «Мова-найцінніший скарб народу».

9 листопада пройшов І ( шкільний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 33 учні 3 – 9 класів.

  

  

  

  

Категорія: События | Переглядів: 536 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]