Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Січень » 20 » Як джури малих козачат навчали
15:54
Як джури малих козачат навчали

З метою створення та розвитку національно-патріотичного осередку самовиховання дітей та молоді у закладі освіти, активізації процесу формування та закріплення навичок активного громадянства, основ самоврядування в Бахмутській школі № 2 створено два курені, до першого з них, який має назву «Соколята», входять «джури» - учні 9 класу, до другого, під назвою «Котигорошки», входять «козачата» - учні початкових класів.

Курені створено в межах Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

«Соколята» успішно вже пройшли декілька міських етапів гри, тому набуті вміння та навички, свої знання юні джури прагнуть передати меншим учасникам – «котигорошкам». З цією метою у школі було проведено навчально-пізнавальну гру «Рятівник». Під час гри джури розповідали і навчали козачат наданню першої долікарської допомоги та елементам рятувальних робіт. Допомагала їм і координувала роботу сестра медична Ірина Гончарова.

Таке виховання у традиціях українського козацтва сприяє формуванню в учнів активної громадянської позиції, почуття національної гідності і самосвідомості, вихованню любові до України, готовності захищати свій край.

  

  

Категорія: О школе | Переглядів: 646 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]