Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Лютий » 21 » "Мови – це важливо!"
16:03
"Мови – це важливо!"

У Бахмутській школі № 2 пройшли урочисті заходи до Дня рідної мови.  21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі.. Отож, 19 лютого 2021року  у переддень цього свята учні школи також  долучилися до його відзначення. Розпочався день з приємної новини: у школі відбуватиметься суперакція. Учнів усіх класів, а також усіх охочих запрошують до участі в мовознавчому квесті « У гонитві за оцінкою». Кожен охочий обирав завдання, власний маршрут, рівень навантаження, що відповідало санітарно – гігієнічним вимогам. Звісно, кожен прагнув не тільки виконати якомога більше завдань, а й здобути титул Знавця української мови. А завдання, дібрані керівником ШМО учителів суспільно – гуманітарного циклу Світланою Шитіковою, були дуже змістовними, цікавими й дійсно пізнавальними.

Також протягом дня працювала ще одна локація: флешмоб «Це – моя мова». Кожен міг на імпровізованих дошках залишити свої побажання, враження, імпровізації, асоціації, викликані рідною мовою.    

 Учителі української мови, класні керівники  Світлана Шитікова (7-Бклас) та Світлана Макотченко (9 клас)  разом з учнями підготували й провели цікаві і пізнавальні заходи: квест – гру «Подорож до країни Мовознавства» та «Слово про мову».

Водночас у початковій ланці проходив інтелектуально - розважальний захід "Хто зверху". Учні показували свої знання і уміння з української мови та літератури, вчилися приймати рішення в нестандартних ситуаціях, проявляли колективну творчість, комунікативні здібності.

Отже день видався насиченим та різноманітним, а значить залишив в учнів тільки найяскравіші, найкращі враження.

  

  

  

 

 

Категорія: События | Переглядів: 327 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]