Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Грудень » 20 » Президентське подружжя відвідало Бахмутську школу № 2 і передало області нові навчальні книги
20:14
Президентське подружжя відвідало Бахмутську школу № 2 і передало області нові навчальні книги

У рамках візиту на Донбас Петро Порошенко і дружина Президента Марина Порошенко зустрілися з педагогами і школярами Бахмута, щоб передати в освітні заклади Донецької області україномовні підручники. Сьогодні Президент України Петро Порошенко з дружиною відвідав Бахмутську загальноосвітню школу I - II ступенів №2 (директор Ольга Біленко), на базі якої розміщений Інклюзивно-ресурсний центр, де зустрілися з учителями, директорами шкіл Бахмута і Донецької області, а також передали 14 000 україномовних шкільних підручників в заклади освіти північних районів Донецької області.

Президент подякував присутнім за можливість зустрітися і поспілкуватися «у можливо найкращі часи у році». «Я хотів би побажати, щоб ці світлі дні обов’язково принесли у кожну українську родину те, чого ми найбільше чекаємо. Чого ми чекаємо? Миру. Це очевидно. Бо українці ніколи не хотіли війни і ми робимо все для того, щоб в Україну нарешті прийшов мир. Мир для дітей, мир для того, щоб здійснювалися найзаповітніші мрії», - сказав він.

Президент зазначив, що завітав до Центру одразу після спілкування з українськими воїнами, що нині боронять Україну від агресора, з передової і переказав присутнім вітання від військовослужбовців. «Я сказав їм, що я їду у школу, що буду вас бачити і воїни просили вам передати найщиріші вітання. Що вони дуже люблять вас, що вони роблять все можливе для того, щоб наша держава була безпечною і сильною», - сказав Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що його дружина опікується питаннями інклюзивної освіти вже чотири роки і за цей час разом із командою їй вдалося здійснити зміни у законодавстві про інклюзивну освіту, інклюзивну охорону здоров’я, а пізніше – і в законі про загальну освіту. Президент подякував вчителям, які працюють у цьому напрямку і це законодавство впроваджують.

Марина Порошенко подякувала керівництву Донецької області за оперативно надану інформацію щодо необхідної кількості підручників, яких потребують школи.

«Я думаю, що діти із задоволенням будуть навчатися по таким підручникам. І вони отримають дійсно якісні знання, які їм допоможуть в житті знайти своє місце в майбутньому, отримати гарну професію», - сказала дружина Президента.

Фонд Порошенка закупив підручники з «Біології», «Української мови», «Математики», «Алгебри», «Геометрії», «Хімії», «Фізики», «Інформатики», «Всесвітньої історії», «Історії України», «Зарубіжної літератури», «Географії», «Природознавства» та інших предметів у п’яти українських видавництвах. Зокрема, у видавництва «Грамота», «Освіта», «Генеза», «Абетка» та «Книга-Богдан».

Також Петро і Марина Порошенко передали солодкі подарунки для молодших школярів школи.

Учні шкіл № 2, 12 виступили з привітанням  до гостей. 

  

  

  

  

  

 

Категорія: События | Переглядів: 540 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]