Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Березень » 30 » Тиждень дитячої та юнацької книги під гаслом «Книга – друг на все життя»
21:27
Тиждень дитячої та юнацької книги під гаслом «Книга – друг на все життя»

Згідно річного плану освітнього закладу в нашій школі був проведений тематичний Тиждень дитячої та юнацької книги «Книга – друг на все життя». Мета Тижня - прищеплення учням любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні, надання практичної допомоги щодо вибору книжок для читання та їх пошуку в бібліотеці.

Протягом тижня проводилась акція «Подаруй книгу шкільній бібліотеці», яку організували разом із бібліотекарем Оксаною Тодорашкул члени учнівського самоврядування "ШАНС". До акції долучилися небайдужі учні та працівники. Слід відзначити 3 та 4-Б класи, які подарували 12 примірників. Була організована книжкова виставка «Книги-ювіляри 2018 року».

У 1-А та 1-Б класах відбувся урок-екскурсія до шкільної бібліотеки «Мандрівка книжковим містом», під час якого учні познайомились з правилами користування бібліотекою та книгою, побачили, де розміщені книги та підручники. Для усіх учнів початкової ланки був запропонований книжковий бібліоподіум «Відчиняє двері казка».

З метою розширення знань про казку та вдосконалення вміння визначати персонажів твору в 4-х класах проводилась літературна гра «Казка нас навчає». Учні залюбки відповідали на поставлені запитання, а наприкінці змагання інсценізували казку «Рукавичка». Із задоволенням учні 3 класу розмальовували своїх улюблених казкових героїв на літературній забавлянці «Розмалюю я героя».

Для учнів 5-6 класів пройшов бібліотечний урок «Подорож у країни Словників», під час якого школярі познайомились із змістом і будовою словників, виробили навички пояснювати лексичне значення слова, користуватися різними словниками. Також учням була презентована книжкова виставка-реклама «Ці книги знають все на світі».

Багато цікавого учні 7-9 класів дізналися на інформаційній годині «Значення книги в житті людини», а саме: «Навіщо потрібно читати книги?»

Крім того, бібліотекар Оксана Тодорашкул разом з членами бібліотечного активу провели рейд-перевірку стану підручників «Моя книга – моє обличчя». Огляд показав, що переважна більшість школярів підтримують належний стан підручників, а з іншими була проведена бесіда щодо дбайливого ставлення до них.

Протягом тижня всі класи брали активну участь у проведенні Тижня книги «Книга – друг на все життя». Найактивніші класи були нагороджені грамотами та подяками.

Тиждень дитячої та юнацької книги став своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури та сприяв поглибленню і розширенню читацьких інтересів.

  

  

  

 

Категорія: События | Переглядів: 576 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]