Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Березень » 14 » Урок пам'яті "З присвятою замордованим голодом..."
18:18
Урок пам'яті "З присвятою замордованим голодом..."

З метою виконання Плану заходів на 2017-2018 роки у зв'язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні в Бахмутській школі № 2 в 7-Б класі відбувся урок пам'яті "З присвятою замордованим голодом...", який провела бібліотекар школи О.Ю.Тодорашкул.

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Учням було представлено документальний фільм "Великий злам" та презентацію "Дзвони скорботи", що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.

В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями, опухлі і змучені від голоду діти, дорослі, люди похилого віку.

Було зачитано уривки зі спогадів очевидців, у яких йшлося про те, як відбувалася колективізація, вивезення зерна і їжі за кордон.

Учням була запропонована книжково-ілюстраційна виставка "Пам'ять людська не забуде повік", на якій представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації.

Голодомор в Україні тривав 17 місяців (з квітня 1932 року по листопад 1933 року).

Навесні 1933-го від голоду вмирали 17 людей щохвилини, 1000 – щогодини, майже 25 тисяч – щодня.

Голодомор – бо голод був штучний, тобто організований тодішнім керівництвом для того, щоб зламати опір українських хліборобів, знищити український народ. Вимерло в нашому краї до 10 млн. людей. У світі не зафіксовано голоду подібного тому.

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.

  

  

 

Категорія: События | Переглядів: 588 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]