Вітаю Вас, Гість
Головна » 2023 » Січень » 25 » День пам’яті героїв Крут
20:47
День пам’яті героїв Крут

Український народ щороку 29 січня вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. Вшановувати пам'ять героїв Крут на державному рівні почали з 2004-го року відповідно до  розпорядження Президента України  «Про вшанування пам'яті героїв Крут». 

Учні 9 класу Бахмутської школи № 2 разом із класним керівником Євгенією Квятковською під час відкритого виховного заходу говорили про необхідність згуртованості народу України та підкреслювали, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Учні переглянули  презентацію, яку присвятили пам’яті Героїв Крут, основною думкою якої: «вони боролися, щоб ми перемогли».  Пам'ять героїв Крут та тих, хто загинув, захищаючи Україну зараз, вшанували хвилиною мовчання.

Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій боротьбі нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

 

 

Категорія: О школе | Переглядів: 129 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]