Вітаю Вас, Гість
Головна » 2023 » Січень » 20 » День Соборності України – державне свято єднання
15:44
День Соборності України – державне свято єднання

З нагоди відзначення Дня Соборності України, урочистого проголошення універсалу об’єднання УНР та ЗНР в Бахмутській школі № 2 пройшли урочисті онлайн заходи. Офіційний державний статус День соборності України отримав в 1999 році. Щорічно свято День Соборності України відзначається в річницю підписання Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної республіки 1919 року. У січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, була утворена Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). У грудні 1918 року лідери двох держав у Фастові підписали передоб'єднувальний договір. 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов в історію як Акт злуки – акт об'єднання українських земель, був оприлюднений в Києві на Софійській площі.

Про ті знаменні часи йшла мова на виховних годинах  «Діти єднають Україну» у 1-4 класах,  «День Соборності України – свято єднання та гідності» у 5-7 класах та «Акт Злуки – втілення ідеалу соборної України» у 8-9 класах.

Учні поглибили знання  про історію виникнення свята Соборності України, ознайомились з цікавими фактами про Україну, її визначних діячах.

  

  

  

Категорія: О школе | Переглядів: 180 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]