Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Листопад » 8 » День української писемності та мови в Бахмутській школі № 2
22:06
День української писемності та мови в Бахмутській школі № 2

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, запроваджений у 1997 році Указом Президента, в якому говориться: “На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”.

На вшанування цього свята з4 по 8 листопада 2019 року в Бахмутській загальноосвітній школі І –ІІ ступенів №2 пройшов Тиждень української писемності та мови. Без перебільшення можна сказати, що в заходах цього Тижня взяли участь усі учні школи. Усі заходи було проведено згідно із планом.

У шкільній бібліотеці було створено виставку, присвячену Дню української писемності та мови. Відвідати її зміг кожен учень школи. Розпочався Тиждень святковою урочистою лінійкою, прикрасою якої, без сумніву, стали малюнки учнів початкових класів та стіннівки, підготовлені учнями 5 – 8 класів.

Протягом тижня у кожному класі пройшли інформаційні п’ятихвилинки : « 9 листопада - День української писемності та мови»,

«Видатні мовознавці України» , «Українська мова – мова моєї батьківщини».

Протягом тижня було проведено й багато цікавих, повчальних та захоплюючих заходів. Так, учні 7 – 8 класів провели позакласний захід «Мова – найцінніший скарб народу» ( учитель Макотченко С.Є.).

Учні 5 класу ( учитель Шитікова С.В.) провели КВК « Українські казки, міфи, легенди, прислів’я», під час якого в ігровій формі показали свої знання українських казок, уривки з яких інсценували, міфів, прислів’їв та приказок. Учні 6-А та 6-Б класів позмагалися в філологічній грі « У казковому світі мови». Захоплюючим був квест «Мовно – літературний вояж», у якому взяли участь учні 6-А та 7-А класів( учитель Шитікова С.В.). Учні 9 класу провели велику підготовчу роботу і в рамках тижня презентували свої дослідження з розвитку національної мови, її значення в житті людей. У своїх роботах вони висвітлили питання виникнення й розвитку нашої мови, значення праць видатних мовознавців для її становлення.

Наприкінці тижня школа долучилася до написання диктанту Всеукраїнської єдності.

Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми вс іплекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування й процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.

  

  

  

 

Категорія: События | Переглядів: 396 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]