Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Листопад » 9 » День української писемності та мови в Бахмутській школі № 2
18:59
День української писемності та мови в Бахмутській школі № 2

Сьогодні День української писемності та мови, яке щороку святкують в Україні 9 листопада. Встановлено 9 листопада 1997 року, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 "Про День української писемності та мови". В Указі зазначено: "Установити в Україні День української писемності та мови, який святкувати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця".

Як і щороку, в Бахмутській загальноосвітній школі відбуваються урочисті заходи з нагоди цього свята та починається тиждень української мови. Сьогодні учні 7 – Б класу ( кл.керівник Шитікова С.В.)узяли участь у мовно – літературному вояжі « Моя мова калинова». Різноманітні вікторини, конкурси зацікавили учнів, допомогли поглибити знання про нашу рідну барвінкову мову. А учні 8 – А класу ( учитель української мови Шитікова Світлана) підготували та захищали проєкти «Цікаві факти про українську мову».

Також цього дня на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності. Цю акцію започатковано 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не так з'ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. Отож учні, учителі та працівники школи взяли участь у цьому заході.

На першому поверсі  мешканців нашого шкільного дому і гостей  дивує й заворожує  яскрава та надзвичайна виставка стіннівок до Дня української писемності та мови.

Отже, тиждень тільки розпочався, а попереду в нас ще багато цікавого та захопливого!

  

  

  

  

  

Категорія: События | Переглядів: 339 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]