Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 6 » До 100-річчя Листопадового зриву в Україні
18:32
До 100-річчя Листопадового зриву в Україні

У ніч із 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українська Національна Рада силами Українських січових стрільців у Львові здійснила Листопадовий зрив (чин), що скинув панування чужинців і встановив владу Української Держави на західноукраїнських землях, названих згодом Західноукраїнською Народною Республікою (ЗУНР).

Відтак на політичній мапі Європи утворилася нова держава, що проіснувала лише півроку і впала під натиском Польщі в результаті українсько-польської війни 1918 - 1919 років.

З нагоди 100-річчя «Листопадового зриву» у 9 класі (класний керівник Світлана Шитікова) Бахмутської загальноосвітньої школи № 2 пройшла виховна година з елементами відеоуроку у формі літературно-історичних читань «Співаймо славу тій події і тепер».

В історії України Перше листопада 1918 року залишається подією незворотних змін, коли українці заявили про себе як про володарів своїх земель, що нарівні з іншими народами Східної Європи бажали жити у власній державі. Бо як тоді сто років тому, так і тепер українців об’єднує одне – це прагнення жити у вільній незалежній державі.

  

Категорія: О школе | Переглядів: 524 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]