Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Грудень » 5 » Екскурсія на виставку «Подарунки предків»
15:03
Екскурсія на виставку «Подарунки предків»

Учні 7 класу Бахмутської школи № 2 разом із класним керівником Ольгою Крапивою відвідали художню  галерею  Бахмутського краєзнавчого музею, де ознайомилися з  виставкою  декоративно – прикладного мистецтва «Подарунки предків» творчої майстерні «Оберіг». Майстерня була створена 16 березня 2005 року на чолі з Кравченко Світланою. Вона разом з іншими бахмутськими майстрами, Гольц Тетяною, Зуб Романом, Роменською Наталею, Шевченко Галиною, Комісаровою Ларисою, Бузулуцькою Тетяною, Данильченко Людмилою створюють українські етнічні наряди, прикраси, головні убори початку XX століття, організовують заходи щодо популяризації українських народних звичаїв. На виставці також побачили вироби з вишивки хрестом члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України – Огнєвої Людмили.

На виставці демонструється близько 100 виробів з декоративно-прикладного мистецтва. Це рушники, вишиті хрестиком та гладдю, авторські ляльки-мотанки та авторські ляльки з трави, листя початків кукурудзи, жіночі та чоловічі українські прикраси, авторська колекція дівочих головних уборів, український костюм, фотороботи  українського автентичного вбрання в межах проекту «Генетичний код Бахмута».

Цікавим є орнаменти на вишитих жіночій (XIX  в) та чоловічій (1930-ті рр.) сорочках, рушникові, які належали бахмутській родині. Також є вишивки, які в своїй основі мають християнську символіку. Вони також належали бахмутським родинам в 1950-х роках, а зараз знаходяться в колекції майстерні «Оберіг».

Діти дізналися дуже багато цікавого й пізнавального про українські народні традиції та звичаї.

  

  

 

Категорія: События | Переглядів: 255 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]