Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Лютий » 26 » Як пройшов місячник профорієнтації в Бахмутській школі № 2
20:36
Як пройшов місячник профорієнтації в Бахмутській школі № 2

Протягом лютого в Бахмутській школі № 2 проходив місячник профорієнтації та трудового виховання, оголошений Управлінням освіти Бахмутської міської ради. Протягом місячника пройшли різноманітні конкурси відповідно вікових груп щодо визначення професійних уявлень учнів. Так, для учнів 2-4 класів було проведено конкурс малюнків «Моя майбутня професія».

Учні 6 класу разом зі студентами Горлівського інституту іноземних мов  та класним керівником Ольгою Крапивою  провели годину спілкування "Світ професій". Захід було проведено у конференції Zoom. Учні знайомилися з різними видами професій, провели тести та визначили, до яких професій вони мають здібності. Також обговорили позитивні та негативні сторони у виборі професій. 

Учні 7-Б класу разом із класним керівником Світланою Шитіковою провели виховний захід з профорієнтації за темою: «Вибір професії - вибір майбутнього». Учні попрацювали над формулою вибору професії «Хочу- можу – треба», у групах представили професії різних груп, провели інтерактивну вправу: «Я можу...», визначивши свої сильні сторони та нахили. Захід був цікавим, пізнавальним та корисним. Учні 8 класу (класні керівники Дар’я Федулова та Юлія Гуща) дискутували щодо здоров’я людини й вибору професії під час години відкритих думок «Вибір професії – крок до життєвого успіху», а дев’ятикласники провели цікаву й пізнавальну гру-подорож «Обери свій шлях».

Крім того, учням було наголошено, що  у цьому році  Бахмут відмічає своє 450-річчя від дня заснування, тому  під час заходів йшлося і про видатних людей, які навчалися в Бахмутській школі № 2, котрі у свій час вдало обрали для себе професію та прославили не тільки рідну школу, а й місто та навіть країну. Йшлося про відому поетесу, яка працювала в школі № 2, Світлану Решетову та випускників школи, відомих спортсменів Артура Радковського, Маргариту Твердохліб, Владислава Богуна.

Така система профорієнтаційних справ дозволяє всебічно ознайомити учнів зі світом професій,  допомагає їм усвідомити важливе значення кожної з них та необхідність правильного вибору.

   

  

Категорія: О школе | Переглядів: 368 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]