Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 25 » Карпатська Україна – тріумф і трагедія одного дня (до 80-річчя з дня проголошення)
22:00
Карпатська Україна – тріумф і трагедія одного дня (до 80-річчя з дня проголошення)

Бахмутська школа № 2 долучилася до вшанування визначної події – 80-річчя з дня проголошення незалежності Карпатської України. 80 років тому, у березні 1939 р., українці на Закарпатті стали першим у міжвоєнній Європі народом, що не змирився із анексією, а зі зброєю в руках став на захист своєї свободи від агресії сусідніх держав.

В ніч на 15 березня 1939 року у місті Хуст була проголошена незалежність Карпатської України. Тієї ж доби союзниця гітлерівської Німеччини Угорщина розпочала загальний наступ. Незважаючи на героїчний збройний опір нечисельних загонів Карпатської січі, ворога зупинити не вдалося і Карпатська Україна була окупована.

З нагоди цієї дати у школі пройшли інформаційні п’ятихвилинки «Карпатська Україна – тріумф і трагедія одного дня». Крім того у 5-А класі проведена година спілкування на тему «Слава героям Карпатської України»,у 5-Б класі на тему «Незалежній Карпатській Україні 80 років». У 8-Б класі відбулася тематична класна година «80 річниця проголошення Карпатської України». На заходах йшлося про те, що Карпатська Україна є прикладом прагнення українців до розбудови державності навіть у несприятливих зовнішньополітичних умовах.

Ця подія стала визначною сторінкою в історії українського державотворення.

  

 

Категорія: О школе | Переглядів: 484 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]