Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Листопад » 3 » Місячник шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»
20:22
Місячник шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

Згідно з Концепцією НУШ, кожна школа обов’язково повинна мати для задоволення освітніх потреб учнів сучасну бібліотеку, яка за потреби може стати ресурсним осередком і експериментальним майданчиком. Сучасне освітнє середовище, зокрема, і бібліотека, має забезпечувати вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, архівів, лабораторій.

З метою реалізації основних пріоритетів Нової української школи в шкільній бібліотеці Бахмутської школи № 2 з 01 по 31 жовтня 2019 року був проведений Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

01 жовтня відбулося відкриття місячника, під час якого учні були ознайомлені із заходами, які будуть проходити протягом місяця в шкільній бібліотеці.

З учнями початкової ланки була проведена бесіда у дружньому колі «Діти, книга, бібліотека», під час якої учні дізнались багато цікавого про роль книги в житті дитини, а також із захопленням роздивлялися книжкові полиці, гортали яскраві сторінки казок, вивчали навчальні книги, журнали.

З метою привернення уваги школярів до бібліотеки з 3-Б класом був організований флешмоб «Я і книжка».

Було створено читацький паркан «Сучасна бібліотека», на якому вчителі та учні розміщують пропозиції та подяки до бібліотеки.

Також було підготовлено і розповсюджено буклети «Рекомендаційний список літератури, присвячений актуальним питанням Нової української школи», що інформують про нову літературу та статті про НУШ.

На нашій базі в бібліотеці відбувся міський круглий стіл бібліотекарів з теми «Модернізація шкільних бібліотек у рамках впровадження Нової української школи». Цікаво пройшов День бібліотворчості «Читаємо, малюємо, граємо». Протягом дня учні брали участь у літературній вікторині, малювали малюнки, ділилися враженнями про улюблені книжки. Була створена фотогалерея читачів фотокрос «Я – читач шкільної бібліотеки».

Для учнів 3-А та 3-Б класів відбулась подорож-екскурсія «Казковий світ бібліотеки» в філіал №2 міської бібліотеки, під час якої школярі були ознайомлені з правилами запису і користування бібліотекою, книжково-ілюстративними виставками та фондом філіалу.

Цілі, поставлені під час проведення місячника, в цілому досягнуто. У період проведення заходів спостерігалося зростання читацької активності та збільшилася кількість відвідувачів бібліотеки.

Місячник шкільних бібліотек вже минув, але шкільна бібліотека гостинно чекає на своїх читачів, щоб запропонувати їм нові книжкові виставки та цікаві заходи.

  

  

  

 

Категорія: События | Переглядів: 443 | Додав: admin | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]