Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Лютий » 21 » Міжнародний день рідної мови
19:57
Міжнародний день рідної мови

"Мови – це важливо!" – цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови.  21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі..
Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
Українська мова – це скарбниця духовної і культурної спадщини українського народу. Отож, 21 лютого 2020 року учні 6 – А класу нашої школи також долучилися до відзначення цього свята. Учитель української мови Світлана Шитікова та класний керівник Євгенія Квятковська разом з учнями підготували й провели цікавий і пізнавальний захід – квест – гру «Подорож до країни Мовознавства». Мета цього заходу - розширити знання учнів про українську мову; показати її красу та багатство за допомогою поетичного слова, українського фольклору, сприяти формуванню основних світоглядних ідей; забезпечити моральне виховання учнів, формувати такі риси характеру, як: патріотизм, гуманізм, милосердя.. Учні брали участь у різноманітних конкурсах, а саме: «Спробуй відгадати…» (об’єднання в команди), «Розминка», «Скажи без затримки» (відгадати ребуси), «Мовне асорті», «Метаграми» та інші.
Квест – гра пройшла жваво й весело, учні зуміли виявити свої знання рідної мови та отримали величезне задоволення.

У 8 класі (класний керівник Світлана Макотченко) також пройшла цікава й пізнавальна година спілкування з елементами інтерактивної гри "День ріднорї мови".

  

  

  

Категорія: События | Переглядів: 437 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]