Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 11 » Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів
20:18
Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів

З метою вшанування пам’яті жертв нацизму, в’язнів «таборів смерті», та привернення уваги учнівської молоді до однієї з жахливих сторінок історії Другої світової війни, 11 квітня в Бахмутській школі № 2 пройшов відкритий виховний захід в 9 класі «У нашій пам’яті вічно», приурочений до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів.

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів відзначається 11 квітня за ініціативою ООН. У цей день увесь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах, розташованих на території України.

Під час заходу йшлося про те, що всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку. За роки Другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік, з них 5 мільйонів – громадяни Радянського Союзу. Учні також переглянули презентацію та вшанували пам’ять загиблих у концтаборах хвилиною мовчання.

Відзначення цієї скорботної дати – є вияв шанобливого ставлення до представників старшого покоління, консолідація зусиль влади та громадянського суспільства навколо історії боротьби Українського народу за свою свободу у період Другої світової війни.

  

Категорія: О школе | Переглядів: 456 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]