Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 25 » Педрада «Шляхи виявлення та попередження булінгу в освітньому закладі»
22:08
Педрада «Шляхи виявлення та попередження булінгу в освітньому закладі»

У Бахмутській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 2 пройшла педагогічна рада з виховної роботи «Шляхи виявлення та попередження булінгу в освітньому закладі», яку підготували й провели заступник директора з навчально-виховної роботи  Інна Мирошниченко, практичний психолог Євгенія Квятковська та творча група вчителів.

Перед педагогами школи виступила директор Ольга Біленко, яка зазначила, що проблема булінгу в дитячому середовищі є надзвичайно актуальною і саме спільними зусиллями можна подолати дане явище. Заступник директора Інна Мирошниченко в своїй доповіді ознайомила присутніх з явищем булінгу, його причинами та наслідками, результатами міжнародних досліджень та досліджень проявів булінгу в школі.

Було організовано жваву роботу в групах щодо розгляду та обговорення ситуацій, які вже відбулися або можуть відбутися в будь-якому освітньому закладі: «Як і чому це відбувається», «Методи вирішення конфлікту серед дітей»; були переглянуті відеоролики: «Булінг. Шкільна травля», «Не смійся з мене»; виконали вправи «Факти та міфи», «Потреби дитини». Були також обговорені результати анкетування учнів школи, яке проводилось з метою запобігання дитячому насиллю та виховання культури спілкування серед учнівської молоді.

Психолог Євгенія Квятковська провела елементи тренінгу з педагогами «Як запобігти булінгу», «Як загасити конфліктну ситуацію»; були опрацьовані методи протидії булінгу в школі, алгоритм дій у випадку цькувань. На завершення всі педагоги отримали розроблені адміністрацією та психологічною службою школи рекомендації: «Як реагувати на виявлення фактів булінгу та працювати з агресивними дітьми» та оновлені нормативні документи з даного питання.

Загальним рішенням педагогічної ради прийнято: протидіяти булінгу в стінах школи й проводити систематичні роз'яснювальні бесіди з учнями на тему даного соціально важливого питання та провести у класах години спілкування, на яких пояснювати учням свою непримиренну позицію до булінгу й формувати таку ж позицію у дітей. На батьківських зборах підняти питання щодо контролю батьків за спілкуванням дітей в Інтернеті.

  

  

  

  

Категорія: События | Переглядів: 2215 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]