Вітаю Вас, Гість
Головна » 2022 » Листопад » 9 » Плекаймо мову українську
19:13
Плекаймо мову українську

      Учні Бахмутської школи № 2 долучилися до відзначення Дня української писемності та мови.   «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, адже недаремно  її називають солов’їною.

       День української писемності та мови - свято розвитку Державної мови, яке кожного року відзначається в Україні 9 листопада. У  кожному класі пройшли тематичні інформаційні хвилинки «Шануймо рідну мову!» Діти, батьки та педагоги долучилися також до написання радіодиктанту національної єдності.

    На вшанування цього свята учні 5-А класу  (класний керівник Світлана Шитікова) провели цікаву пізнавальну вікторину “ У світі рідної мови”. А учні 5-Б класу -  "Подорож океаном  рідної мови". Діти взяли участь у різних конкурсах: “Мовне асорті”, “Первісне письмо”, “Хто краще і швидше”, “Словникар”, Мовне намисто”, “Літературні перегони”.  П’ятикласники відповідали на питання мовної вікторини, пригадали прислів’я та приказки, розгадували шаради та головоломки, виявили знання народних казок.  Свято пройшло весело й цікаво. А отже, ці яскраві емоції і справжні почуття стануть для них символом цього свята, символом  любові й пошани до рідної мови!

  

 

  

Категорія: О школе | Переглядів: 160 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]