Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Семінар заступників директорів з виховної роботи
20:52
Семінар заступників директорів з виховної роботи

       Відповідно до планів роботи відділу освіти Артемівської міської ради та міського методичного кабінету на 2015 рік на базі нашої школи 25 листопада відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з проблеми «Виховна система школи як оптимальний простір  життєтворчості особистості»

      Відкрила семінар завідуюча міським методичним кабінетом Ніла Лисюк, яка ознайомила присутніх з темою та її актуальністю в сучасній школі. Метою семінару стало ознайомлення учасників з виховною системою роботи школи з питань розвитку життєтворчості особистості; обговорення та відпрацювання дій усіх учасників навчально-виховного процесу щодо виконання нормативної бази з питань виховної роботи у контексті виховної системи школи; підвищення рівня знань із питань методичної роботи заступників директорів з виховної роботи.

   Методист міського методичного кабінету Наталя Томачинська виступила  з викладом наукової точки зору з теми.

            Заступник директора з виховної роботи Інна Мирошниченко представила презентацію виховної системи закладу «Я – особистість. Я – громадянин. Я – патріот України» у вигляді соняшника, елементи якого символізують усі напрямки виховної роботи та задіяних в ній учасників навчально-виховної системи, розкрила творчі види роботи вчителів школи з побудови виховних систем класів. Акцентувала увагу учасників семінару на те, що  в управлінні життєдіяльністю освітньої установи в цілому та дитячим колективом зокрема не обійтися без системного підходу. Адміністрація та педколектив моделює і створює таку освітню та виховну системи в школі, яка дозволяє зробити освітній процес цілеспрямованим, керованим і головне - ефективним.  

У презентаційному блоці брали участь батьки учнів 3-А та 3-Б класів Коваленко Оксана та Купченко Світлана, які разом із своїми дітьми представили у нестандартній креативній формі свій родовід.   

    Присутні мали змогу переглянути відеоролики «Робочий день учнівської ради школи» та ролик «Відкривай Україну» в номінації «Хореографія» учнів 9 класу.

    Творчо і нестандартно представили виховну систему свого класу з екологічного напрямку учні 8 класу разом із класним керівником Дар’єю Федуловою.  Гості мали змогу подивитися  фрагмент  дефіле  дівчат, під час якого вони демонстрували наряди, зроблені з підручного матеріалу.  

     Елементи виховної  системи 7 класу «Здорові діти – здорова нація» представила класний керівник  Оксана Шмагло, виховна робота якої спрямована на виховання не тільки духовно, а й фізично розвиненої особистості, а  одним із головних завдань її  роботи з класом є створення оптимальних умов для розуміння дітьми переваг здорового способу життя. Оскільки школа № 2 – це Школа сприяння здоров’ю, робочий  день в ній починається з імунної гімнастики, кожна вправа якої спрямована на зміцнення імунної системи, профілактику  захворювання очей, сколіозом, порушення постави та вправи на покращення роботи ЦНС. То ж діти провели з гостями фрагменти цієї гімнастики.

    Цікавою та змістовною була  відкрита виховна година  в 5-Б  класі з теми «Я – толерантна особистість», під час якої учні дійшли висновку, що неможливо без толерантного ставлення один до одного вирішувати конфлікти за допомогою зброї,  відчули особливу цінність миру і спокою у світі, засвоїли важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття та намалювали емблему толерантності..

      Не менш змістовним видався  виховний захід «Щоб пам’ятали» (заняття з навчання екскурсоводів музею поета-земляка В.Сосюри), в якому брали участь учні 7 та 9 класу. Керівник музею Любов Кіндякова  показала важливість музейної роботи в контексті  національно – патріотичного виховання учнів.    

     Усі гості стали безпосередніми учасниками майстер-класу «Лялька-мотанка: янголятко», який провела керівник гуртка «Умілі руки» Любов Оверчик.   

     У практичному блоці заступники директорів розробили «Експрес-проект»  пропозицій   щодо необхідних умов ефективного функціонування системи виховної роботи та презентували присутнім.

      Учасники семінару дійшли висновку, що працюючи злагоджено, усі разом:  і управлінці, і класні керівники, і батьківська громадськість - можна досягти того, щоб система виховної роботи ефективно функціонувала.

     Підводячи підсумки проведення семінару, учасники високо оцінили творчий нестандартний підхід педагогічного колективу до його проведення та розкриття різноманітних форм, видів роботи з даної проблеми взагалі та окремих заходів зокрема.

    Завідуюча міським методичним кабінетом Ніла Лисюк  звернула увагу присутніх на вироблені рекомендації семінару щодо реалізації основних завдань виховання дітей та учнівської молоді у виховній системі школи.

    

   

   

   

  

 

 

Категорія: События | Переглядів: 1085 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]