Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 27 » Тиждень книги «З книгою жити – з добром дружити» в Бахмутській школі №2
22:23
Тиждень книги «З книгою жити – з добром дружити» в Бахмутській школі №2

Відповідно до плану роботи Бахмутської школи № 2 у березні був проведений Тиждень дитячої та юнацької книги «З книгою жити – з добром дружити» бібліотекарем Оксаною Тодорашкул. Цей традиційний захід уже вкотре доводить, що шкільна бібліотека є важливою, невід’ємною ланкою навчально-виховного процесу.

За допомогою різноманітних форм та методів роботи, шкільна бібліотека намагається досягти основної мети – підвищення інтересу дітей до читання, формування творчих якостей читачів, розширення світогляду користувачів, пропаганда літератури, формування в учнів культури читання та бібліотечно-бібліографічних знань.

Для 1 класів пройшов бібліотечний урок-екскурсія «Мандрівка книжковим містом», під час якого учні ознайомились з правилами користування бібліотекою та книгою, дізнались про призначення абонементу та читального залу в бібліотеці, відгадували казкових героїв та назви казок. Також першокласники проявили свої здібності та таланти у конкурсі малюнків «Мій улюблений казковий герой». Усі учасники були нагороджені солодкими призами.

Протягом тижня проходила акція «Подаруй книгу шкільній бібліотеці», яка об’єднала небайдужих, завдяки чому фонд бібліотеки поповнився на 14 цікавих книг. 

З учнями 8-9 класів відбулась розмова у дружньому колі «Твій вільний час і книга», під час якої учні переконалися, що у вільний час потрібно більше уваги приділяти книгам. Свої побажання читачі могли написати на пелюстках квітки бажань «Хочу бачити в шкільній бібліотеці».

З метою бережливого ставлення до підручників була проведена рейд- перевірка стану збереження підручників «Як живеш, підручник?». Огляд показав, що переважна більшість школярів підтримують належний стан підручників, а з деякими учнями була проведена бесіда щодо дбайливого ставлення до підручників.

Цікавою була екскурсія 5- Б класу в бібліотеку філіал №2 Бахмутської ЦБС, під час якої учні з захопленням слухали розповідь бібліотекарів про велику таїну книги, зазирнули до світу енциклопедій, дізналися про цікаве, дивовижне і незвичайне зі світу рослин і тварин, пограли у гру-вікторину “Розумний та кмітливий”. Майже всі учні записалися до бібліотеки та стали читачами книг сучасних українських письменників.

Була організована книжково-ілюстраційна виставка «Книги-ювіляри 2019 року» та виставка-рекомендація «Її величність – українська книга».

Тиждень дитячої та юнацької книги був насиченим, змістовним та цікавим. Усі заходи, які були проведені, сприяли активізації творчої діяльності дітей, любові і поваги до книг. Тиждень дитячої та юнацької книги вже минув, але шкільна бібліотека гостинно чекає на своїх читачів.

  

  

Категорія: События | Переглядів: 471 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]