Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Березень » 5 » Урок пам’яті «В'ячеслав Чорновіл-лідер Народного Руху України»
20:59
Урок пам’яті «В'ячеслав Чорновіл-лідер Народного Руху України»

В’ячеслав Чорновіл, у першу чергу, був державним, політичним та громадським діячем, який боровся за свою справу, народний депутат України першого - третього скликань, один з лідерів українського правозахисного руху, багаторічний лідер Народного Руху України, Герой України. Це радянський дисидент і яскравий журналіст, статті якого довгий час забороняли.  Це людина, яка завжди боролася за правду – і тоді, коли виступав проти арештів української інтелігенції на прем’єрі фільму С. Параджанова «Тіні забутих предків», і тоді, коли відмовлявся свідчити проти своїх друзів, і коли написав книгу «Лихо з розуму», і кожен день свого життя він ставав на бік правди.

У нашій школі вчитель історії Ірина Табак провела урок пам’яті «В'ячеслав Чорновіл. Він був голосом нашої свободи» в 9 класі. Було також переглянуто документальний фільм "В'ячеслав Чорновіл. Український вісник"

Учні познайомилися з життям та діяльністю В’ячеслава Чорновола. Деякі учні вперше почули про цього видатного українця, про утиски, переслідування, тюрми та табори, яких зазнав В. Чорновіл за свій патріотизм та любов до України, дізналися про його політичну діяльність, зокрема, у 1991 році він був кандидатом у президенти України, однак у політичній боротьбі посів друге місце. Коли його запитали, як він ставиться до свого програшу на виборах, то отримали відповідь: «Програв не я. Програла Україна». У грудні 2017 року йому виповнилося б 80 років.

  

 

 

 

Категорія: События | Переглядів: 542 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]