Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 25 » Відкрита педагогічна студія з виховної роботи
18:53
Відкрита педагогічна студія з виховної роботи

25 серпня на базі нашого навчального пройшло міське засідання відкритої студії №5 з теми «Виховання конкурентоспроможної особистості засобами партнерських відносин між учасниками навчально-виховного процесу в контексті євроінтеграції», яка  проходила у форматі кокриейтингу, що означає «творимо, створюємо разом». У рамках даного заходу учителі освітніх галузей обговорили важливі питання формування сприятливих умов для виховання спадкоємців і продовжувачів національних традицій, конкурентоспроможного, національно свідомого підростаючого покоління.

Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Україні, усе більшої актуальності набуває духовний розвиток особистості, виховання в молодого покоління почуття активної громадянської позиції.  Тож перед учасниками педагогічної студії постали проблемні питання, які потребують нагального вирішення, а саме:  «Як виховати у дітей справжнє почуття національної гідності, конкурентоспроможність і впевненість у собі в умовах євроінтеграції? Як  якісно організувати теоретичну, методичну підготовку педагогів із виховання учнів з активною громадянською та соціальною активністю? Як навчити батьків виховати дитину з національною самосвідомістю та прищепити їй цінності громадянського суспільства. Якими методами та формами роботи досягнути того, щоб усі учасники навчально-виховного процесу працювали у тісному зв’язку між собою?»

Для реалізації завдань щодо виховання конкурентоспроможної особистості присутні педагоги  протягом дискусій виробили стратегії виховної діяльності в навчальних закладах, а саме:

створення насиченого виховного простору під час уроків, позакласних заходів, проектну діяльність та гурткову роботу;

формування високого рівня комунікативної культури школярів;

організація життєдіяльності класних колективів з урахуванням вікових особливостей учнів;

скоординована робота учнівського  самоврядування.

Інтеграція зусиль батьківської громади, позашкільних закладів, представників влади, громадських та благодійних організацій, правоохоронних органів та установ системи охорони здоров'я.

Всі учасники під час активної роботи в секції дійшли єдності, що тільки усі разом:  і управлінці, і педагоги, і батьківська громадськість зможуть досягти мети для того, щоб виховати особистість випускника, в якого сформовано рівень соціальної зрілості, достатньої для забезпечення його автономності та самостійності у різноманітних сферах життєдіяльності - тобто  компетентну, соціально-адаптивну та творчу особистість, з розвиненою потребою у самореалізації та самовдосконаленні, з    почуттям відповідальності за долю України, її народу.

    

   

                                                                       

Категорія: События | Переглядів: 735 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]