Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Лютий » 21 » Відзначення Дня рідної мови в Бахмутській школі № 2
20:40
Відзначення Дня рідної мови в Бахмутській школі № 2

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято, до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. До його відзначення долучилася й Бахмутська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 2.

У цей день проведені цікаві пізнавальні заходи, мета яких: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови.

Варто відзначити відкриту виховну годину «21 лютого – День рідної мови» у 6-А класі (класний керівник Дар’я Федулова), під час якої діти переглянули фрагменти фільму «15 цікавих фактів про українську мову», провели конкурс скоромовок та «Словничок», читали українську поезію та виконували українські пісні.

В 1-4 класах пройшов конкурс виразного читання української поезії «До мови серцем пригорнись», в 5-7 класах мовознавча вікторина «Скарби рідної мови» та конкурс читців поезій про мову, у якому узяли участь учні 5 -А, 6- А, 6 - Б класів ( учитель української мови Шитікова Світлана). Переможцями стали Бережна Ганна, Пугач Єгор та Кулик Поліна. У вестибюлі школи розгорнуто виставку малюнків та стіннівок. У яскравих та змістовних газетах учні розповіли про історію цього свята, роль і значення мови в житті народу, віддали данину красі й незвичайності нашої мови. За результатами конкурсу були відмічені стіннівки 5- Б класу ( за оригінальність авторського задуму й незвичайну манеру виконання), 5 - А ( І місце), 6 - А, 7, 8 - Б - ІІ місце, 8 -А, 6 - Б - ІІІ місце. Також активну участь у виставці малюнків "Рідна мова калинова" узяли учні 4, 5 -А, 6 -А класів. У шкільній бібліотеці – книжково-ілюстративну виставку «Наша мова калинова».

Рідну мову вшанували. Сподіваємось наступного разу відзначити це свято ще краще!

  

  

  

  

Категорія: События | Переглядів: 523 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]