Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Всеукраїнський тиждень права
18:59
Всеукраїнський тиждень права

З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури всі класи нашої школи проводили різноманітні заходи в межах Всеукраїнського тижня права та місячника правового виховання, оголошеного Бахмутським Управлінням освіти.

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала всім державам і зацікавленим організаціям відзначати 10 грудня як День прав людини, який знаменує річницю ухвалення Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини, прийнятої в 1948 році. Указом Презедента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини.

Варто відзначити якісне проведення відкритих виховних заходів у 3 класі «Знай свої права, дитино!» (класовод Олена Войшнаровіч) та у 4-Б класі вікторина «Правова відгадайка» (класовод Ірина Воловик). Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень.

В старших класах пройшов Всеукраїнський урок права «Права людини», проведений вчителем історії та правознавства Іриною Табак.

Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.

Отже можна зазначити, що проведення виховних заходів в рамках Всеукраїнського тижня права сприяло формуванню в учнів правових знань, вихованню поваги до права як загальнолюдської цінності, до держави, яка забезпечує права і свободи громадян, надає можливості для їх реалізації.

  

  

  

Категорія: О школе | Переглядів: 974 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]