Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Жовтень » 9 » Заходи до 500-річчя Реформації
18:08
Заходи до 500-річчя Реформації

З метою інформування учнів про історичне значення Реформації в Європі, яка змінила європейське суспільство та визначила подальший розвиток держав, в школі були проведені виховні заходи, присвячені святкуванню 500-ї річниці Реформації.  Власне, саме святкування розпочнеться вже 25 грудня, у день Різдва за григоріанським календарем.

З нагоди цієї події у 5-9 класах проведені інформаційні хвилинки «Історія Реформації», у 7-8 класах година запитань «Реформація і православ’я», а у 9 класі пройшов відкритий виховний захід «Реформація та її вплив на розвиток людства», який провела вчитель історії Ірина Табак. Під час заходу старшокласники порівнювали погляди діячів Реформації, висловлювали думки щодо її наслідків, дізнались про особливості реформаційних рухів в Україні, роль православних братств в культурному житті, вплив на культурне та освітнє життя.

Наприкінці заходу учні дійшли висновку, що Конституцією України проголошено право совісті і віросповідання й тому ми повинні більш толерантно ставитися до релігійних уподобань інших людей.

Історична довідка:

Головною метою Реформації було зробити Святе Письмо доступним для всіх. Саме тому протестанти перекладали народними мовами Біблію, яка до того часу була написана латиною в католиків. У багатьох випадках вони започатковували писемну мову. Мартін Лютер, засновник Реформації, перекладаючи Біблію з латині на німецьку, фактично, створив писемну німецьку мову. Та реформаторський рух не був суто релігійним. У його основі ще й політичне, освітнє, загалом, суспільне оновлення європейських країн. Реформація сприяла утворенню вищих навчальних закладів, заклала основи капіталізму, породила нові напрямки в культурі.

  

Категорія: О школе | Переглядів: 774 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]