Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 9 » Зустріч учнів з поетом Миколою Джмілем
14:25
Зустріч учнів з поетом Миколою Джмілем

В Бахмутській загальноосвітній школі № 2 відбулася зустріч з поетом-земляком Миколою Джмілем.  Микола Олександрович вперше почав писати у 15 років, але друкуватись – зовсім нещодавно. Його перша книга «Долоні сонця» з’явилася в 2005 році. Згодом вийшла його друга книга – «Джерело Істини» у 2008 році, яку наповнили збірки поезій «Урок історії», «Останній самурай», «Сон наяву», «Живі зерна», «Воскресіння»; третя книга вийшла під назвою «Коло», яку автор присвятив всім людям, з вірою у їх духовне відродження. І зовсім нещодавно світ побачила його поема-легенда «Аттіла». Твір розповідає про період правління Аттіли та боротьби гунів (наших предків) з готами та римською імперією у IV столітті н.е. Поет прочитав декілька своїх віршів та уривків із поеми. Його твори сповнені глибокими почуттями та філософією, яка змінила погляд дітей на зовнішній світ. Це була не тільки презентація творчості поета Донеччини – Миколи Джміля та його книги «Аттіла», а ще й урок духовності для дітей і дорослих. Діти та присутні в залі уважно слухали, як емоційно читав поет свої вірші та уривки з поем.

Усі твори Миколи Джміля, незважаючи на різноплановість і, певною мірою, політизованість, мають одну визначну рису – духовність. Любов до Природи, любов до Людини – ось що червоною ниткою проходить через усі твори.

Сподіваємось, що зустріч з Миколою Джмілем залишить в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури. Учні подякували поетові за цікаво проведений час та висловили взаємне побажання подальших зустрічей.

  

Категорія: События | Переглядів: 471 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]